Obesitas Academia

Doc. dr. Jasna Klen, dr. med., o bariatrični kirurgiji pri zdravljenju debelosti

Zakaj in kdaj bariatrična kirurgija?

Z doc. dr. Jasno Klen, dr. med., spec. interne medicine s KO za abdominalno kirurgijo z UKC Ljubljana smo se pogovarjali o učinkih bariatrične kirurgije pri zdravljenju debelosti. Kdaj se odločiti za poseg in pri katerih bolnikih? Ali obstajajo kakšni zadržki za poseg? Kako poteka priprava bolnikov na poseg in spremljanje po njem?

1. 2. 2022
Več

Davek pandemije covida-19

Prikovanost na dom nas je že stala spremembo življenjskega sloga in tudi zdravja, je kritičen Rok Poličnik, mag. diet., spec. klin. diet., z Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Predstavil je raziskavo NIJZ o vedenju v povezavi z zdravjem v času pandemije covida-19. Kakšne so ugotovitve?

17. 1. 2022
Več

Tudi debele osebe so lahko podhranjene

Po rezultatih raziskav je pri nas prehransko ogroženih 13,5 % splošne populacije in kar 60 % stanovalcev v negovalnih ustanovah. Naj med njimi ne prezremo tudi pacientov s pridruženo debelostjo, opominja vodja slovenskega Združenja za klinično prehrano, specialistka splošne medicine, asist. dr. Milena Blaž Kovač, dr. med., iz ZD Ljubljana.

28. 12. 2021
Več

Zdravniki ne diagnosticirajo debelosti zaradi družbene stigme

Epidemija debelosti je ušla izpod nadzora po vsej Evropi. Čezmerno težkih ali debelih je več kot polovica odraslih, opisuje stanje prim. prof. dr. Danica Rotar Pavlič, dr. med., specialistka družinske medicine. Razloži tudi, zakaj je tako pomembno, da se diagnozo zabeleži v zdravstveni karton.

17. 1. 2022
Več

Bodite prvi obveščeni o novostih in dogajanjih

Želite biti redno in pravočasno obveščeni o aktualnih novostih in dogajanju s področja zdravljenja debelosti?
Vpišite svoje ime, priimek in e-pošto ter se prijavite na naše novice.

Obesitas Academia Logo

Kontakt - uredništvo

Nives Pustavrh

Osnovni podatki

AdriaSonara d.o.o.
Italijanska ulica 8
1000 Ljubljana
ISSN 2820-3623

Pravna obvestila

© 2024 AdriaSonara d.o.o. Vse pravice pridržane. Izdelava PNV d.o.o.. Nastavitve piškotkov.